גרנולה ביתית

בשנים האחרונות, בעקבות הטרנד הבריאותי שסחף את הארץ ואת העולם והעלייה במודעות לאכילה בריאה עלה גם מעמדה של הגרנולה.

הגרנולה נותנת תשובה לאלו שמחפשים מזון טבעי, משביע, בריא וטעים.  בניגוד לדגני בוקר רבים, אשר עוברים תהליכים תעשייתית, ובחלק גדול מהם ניתן למצוא צבעי מאכל

וחומרים מלאכותיים נוספים, הגרנולה מתבלטת כמוצר טבעי,  אשר בנוסף ליתרונותיו הבריאותיים הוא טעים להפליא ומשביע.

ההבדלים בין גרנולה ביתית לבין הגרנולה התעשייתית

כיום בשוק ניתן למצוא גרנולה תוצרת בית וגרנולה תעשייתית.

הגרנולה התעשייתית מיוצרת במפעלים גדולים וללא כל מגע אדם.

שקים שלמים של חומרי גלם נשפכים לפי סוגים למערבלים ענקיים הדומים למערבלי הבטון ונקלים בשמנים צמחיים וסירופ תעשייתי בטמפרטורה מבוקרת

ואז, לראשונה, מפגישים את כל חומרי הגלם הקלויים, האגוזים, שיבולת שועל והפירות היבשים ואורזים אותם.

לגרנולה תעשייתית חיי מדף ארוכים מאוד בד”כ שנה, לחלקם מוסיפים חומרי שימור המאריכים את חייהם אפילו יותר.

הרכב האגוזים, הגרעינים והפירות היבשים דל מאוד אל מול שיבולת השועל וזאת ממניעים כלכליים.   בשונה מגרנולה תעשייתית, הגרנולה הביתית שלנו  נעשית בעבודת יד,

חומרי גלם מובחרים, מגיעים בשקים שאוחסנו בטמפרטורת מבוקרות אשר שומרים על טריות המוצר ומונעים התפתחות של בקטריות וחרקים.

כל שק אשר מגיע אלינו, נבדק בקפדנות ועובר בירור ומיון ידני.  לאחר מכן  חומרי הגלם נקלים יחדיו והטעמים כולם מתמזגים אחד בשני,

כל תבלין או אגוז מוסיף את הניואנס העדין שלו, וכך נוצרת הרמוניה של טעמים ביתיים.

אנו מקפידות להשתמש בשמנים איכותיים ובריאים וחיי המדף שלנו אינו עולה על ארבעה חודשים  מהסיבה הפשוטה שאגוזים ושקדים טבעיים

מתחמצנים  לאחר תקופה זו ומרירותם משפיעה על טעמה של הגרנולה.

אנשים אשר מעדיפים גרנולה ביתית, הם אנשים שלא מתפשרים על איכות בחייהם על אף המחיר היקר.

גרנולה ביתית