הכנת גרנולה ביתית

כיצד מכינים גרנולה ביתית

אנשים רבים תוהים לעצמם איך מכינים גרנולה ביתית ברמה גבוהה. הדבר אינו מסובך לעשייה אך דורש השקעה.  קיימת חשיבות רבה לחומרים בהם אתם משתמשים לעשיית הגרנולה,

משום שאיכותם של החומרים היא איכותה של הגרנולה. לכן  יש להקפיד  על איכותם וכמותם של המרכיבים.  הכנת גרנולה כרוכה בסבלנות בעיקר בשלבי העבודה הראשוניים עם חומרי הגלם, בשונה

מגרנולה תעשייתית, בה חומרי הגלם אינם נבררים וממוינים, בהכנת הגרנולה הביתית העבודה היא ידנית וקפדנית ועל כן התהליך לוקח זמן ממושך וארוך יותר. שלב עיבוד החומרים מהווה את השלב

השני בתהליך ומדגיש  את טעמה של הגרנולה, קיימת חשיבות לסוג הנוזל/הסירופ  בו תבחרו, טעם הסירופ הוא הטעם שישלוט בגרנולה,  על הסירופ להכיל מספיק נוזלים כדי שיעטפו את חומרי הגלם

אך אין להפריז שמא פריכות הגרנולה תיפגם. חשוב להקפיד בערבוב יסודי של החומרים עם הרוטב על מנת ליצור אחידות בטעם. ערבוב לקוי עלול לפגום בפריכות ה גרנולה.

בשלב האפייה, קיימת חשיבות רבה לזמן היותה בתנור, מעקב אחר קלייתה, קבלת צבעה ובהימנעות מאפיית יתר, דבר אשר יהרוס את טעמה ומרקמה.

הכנת גרנולה ביתיתכוללת אף את שלב ההגשה כאשר  מדובר בהגשת הגרנולה לאורחים או לבני המשפחה מומלץ לעטר את הקערה בפירות טריים .

ולבסוף מומלץ בתום הכנת גרנולה בבית לאחסנה בכלים סגורים והרמטיים על מנת שתשמר טריותה לזמן רב ככל האפשר.

.