מתכון גרנולה ביתית

ועוד מתכונים נהדרים

מתכון גרנולה טעים דורש יצירתיות וחשיבה רבה מראש, שילוב החומרים האיכותיים ביותר בצירוף של אהבה והשקעה יוצר מתכון להכנת גרנולה מוצלחת.

המתכון שהבאנו לכם כאן אינו המתכון שלנו… המתכון שלנו הוא סודי וייחודי.השקענו בו מחשבה, אהבה וניסיונות רבים עד שהגענו לגרנולה הנהדרת הזאת.
אך אנו כן נותנות לכם מתכון טוב, את הייחודיות אתם תכניסו.
בשבילנו הכנת גרנולה זאת שמחה גדולה ואנחנו רוצות שגם אתם תרגישו אותה. במקרה הכי גרוע תמיד תוכלו לחזור ולקנות את הגרנולה שלנו.

מתכון להכנת גרנולה ביתית:

1.5 כוסות גרם שיבולת שועל

1 כוס מיני גרעינים ושקדים שאתם אוהבים

1 כוס פירות יבשים שאתם אוהבים

קמצוץ קינמון

סירופ :

2 כפות דחוסות של סוכר חום

4 כפות מים (אפשר גם מיץ תפוחים שמתאים לאפייה)

2 כפות חמאה ללא מלח

3 כפות דבש

1/4 כוס רסק תפוחים

אופן ההכנה:

מניחים בסיר על חום נמוך את הסוכר והמים, מערבבים עד להמסה מלאה.

מוסיפים את הדבש והחמאה ומערבבים היטב.

מורידים מהאש ומוסיפים תוך כדי ערבוב את רסק התפוחים.

בכלי נפרד מערבבים את השיבולת שועל עם הקינמון ועם הגרעינים והשקדים שבחרתם.

מוסיפים את הסירופ לתערובת היבשים ומערבבים היטב.

משטחים בתבנית על נייר אפיה ואופים בתנור בחום של 130 מעלות כחצי שעה או עד שהתערובת משחימה, מידי פעם יש להוציא את התבנית ולערבב קלות.

מקררים את כל המרכיבים לטמפרטורת החדר ומוסיפים את הפירות היבשים.

בתיאבון.

מתכון קרמבל ותפוחי עץ

5 תפוחי עץ (עדיפות גדולה לירוקים חמוצים – סוג גרנד סמית)

2 כפות סוכר חום

3 כפות מיץ לימון

1.5 כפית קנמון

1 כוס גרנולה תימור עשירה

לבצק פירורים:

1/3/4 כוס קמח מלא

2/3 כוס סוכר חום

150 גרם חמאה רכה.

אופן הכנה:

מחממים תנור ל- 180 מעלות (חום בינוני).

מקלפים את תפוחי העץ ופורסים לפרוסות דקות (כל תפוח חותכים לרבע, מוציאים את הגרעינים, ופורסים דק). שמים בקערה. מוסיפים סוכר, לימון וקנמון. מערבבים היטב. מוסיפים גרנולה. מערבבים, ושמים בתבנית עגולה משומנת.

מכינים פירורים: מכניסים את כל החומרים לקערה, ומערבבים ליצירת פירורים. הכוונה שלא יהיה גוש בצק, אלא בצק חלק אמנם ללא גושי חמאה אך פירורי. מפזרים את הפירורים על התפוחים.

אופים בחום בינוני כ-30-50 דקות עד שהפירורים מזהיבים משחימים.

מוציאים לקירור. אוכלים פושר או קר עם גלידה או קצפת או סתם ככה. היא מעולה גם כמו שהיא.

היא הכי טעימה כשהיא טרייה. הפירורים קריספיים והשילוב הזה בין חמיצות ומתיקות, נימוחות ופריכות הוא פשוט מעולה. חשוב לדעת בסיום אפיית מתכון גרנולה ,שאחרי יום יומיים במקרר מאבדת מהקריספיות שלה, אך עדיין טעימה יחסית.

מתכון עוגת גזר

חומרים:      

5 ביצים

1.5 כוסות סוכר

1.5 כוסות שמן תירס

2.25 כוסות קמח לבן

1.5 כפיות קינמון

1.5 כפיות ג’ינג’ר טרי מרוסק

0.5 כפית אגוז מוסקט

1.25 כפיות אבקת סודה לשתיה

1.25 כפיות אבקת אפייה

1.5 כוס גרנולה עשירה

400גרם גזר מקולף ומגורר גס

אופן ההכנה

חומרים ל – 2 עוגות אינגליש קייק:

מחממים תנור ל –175 מעלות צלזיוס

שוברים את הביצים לתוך קערה ומוסיפים את הסוכר. מקציפים במהירות גבוהה בדיוק 7 דקות.

מוסיפים את כל השמן בבת אחת ומקציפים עוד 3 דקות במהירות גבוהה.

4מוסיפים את הקמח וכל התבלינים ומערבלים במהירות נמוכה עד שאין גושים, בערך דקה וחצי.

מוסיפים את הגזר והגרנולה, מרפדים את שתי התבניות בנייר אפייה, בבסיס וגם בדפנות, ולכל תבנית יוצקים חצי מן התערובת. אם אין נייר אפייה– משמנים את התבנית במעט שמן ולתוכה יוצקים מחצית מן התערובת.

אופים על רשת במרכז התנור, 50 דקות, ואז בודקים בעזרת קיסם עץ אם העוגה מוכנה. מחדירים את הקיסם למרכז התבנית. אם הוא יוצא יבש, זה מוכן. אם לא – יהיה מוכן בעוד 5 דקות.
חשוב מתכון גרנולה זה טוב ל4-5 ימים מעבר לזמן זה העוגה תאבד מפריכותה.