גרנולה כשרה לפסח

זהו מתכון נפלא לפסח. אם בוא החג האביבי,  מטעמים רבים שאנו אופים בניהם חטיפים, עוגיות וכמובן  – גרנולה
לא כשרים לפסח, משום כך, החלטנו להביא לכם: מתכון טעים ונהדר.

המרכיבים:

7 מצות שלמות.  מומלצות מצות שמורות .

1+1/4 כוס סוכר חום                            1/4 כוס אגוזי מלך

3/4 כוס פירות יבשים                           1/2 כוס מיץ תפוחים

3/4 כוס אגוזי קשיו                              1 כף קינמון

3/4 כוס שקדים                                   כפית אבקת  סוכר

3/4 כף קינמון                                     1 כף תמצית וניל

3/4 כוס קוקוס                                    1 כפית מלח

1/2 כוס פיסטוקים                              120 גרם חמאה

 

אופן ההכנה

1. נשבור את המצות לחתיכות קטנות ונשים בתוך תוך קערה, נוסיף אליהם את הסוכר החום, אגוזי הקשיו, השקדים והקוקוס

2. נערבב ונוסיף את מיץ התפוזים, הפיסטוקים, הקינמון ותמצית הוניל.

3. נמיס את החמאה במיקרוגל ונוסיף לקערה יחד עם כפית המלח וכפית אבקת הסוכר

4. נרפד תבנית בנייר אפייה ונעביר את החומרים לתבנית.

5. נדליק תנור ל180 מעלות  ונאפה את הגרנולה למשך 30-35

6.  במהלך האפייה כל 10 דק נפתח את התנור ונערבב את תערובת הגרנולה

7.  נקרר את הגרנולה נוסיף את הפירות היבשים נחתוך לריבועים ונגיש.

בתיאבון.