מתכון עוגיות גרנולה

מתכון לעוגיות גרנולה עשיר

חומרים

3/4 כפית קינמון                            3/4 כוס אגוזי מלך חתוכים גס

3/4 כוס צימוקים                            130 גרם סוכר

220 גרם חמאה נימוחה/רכה           230 גרם קמח

240 גרם סוכר חום (כוס 1)              1/2 כפית מלח

1/2 כפית סודה לשתייה                  2.5 כוסות שיבולת שועל

2 ביצים                                       הרבה מאוד אהבה.

אופן ההכנה

ניקח את הסוכר החום ואת הסוכר הלבן ונשים בקערה גדולה. אל הקערה נוסיף את החמאה הנימוחה ונערבב חזק יחדיו עד קבלת מרקם קליל  נוסיף את הביצים  אל תוך הבלילה קודם את הביצה הראשונה ולאחר את הביצה השנייה נערבב בשנית עד שנקבל מרקם יציב ואחיד. אל תוך התערובת נוסיף את המלח, הקינמון הקמח והסודה לשתייה ונערבב בפעם השלישית עד שהחומרים יתאחדו ולבסוף בפעם הרביעית והאחרונה נוסיף את הצימוקים, האגוזים ואת שיבולת השועל ונערבב יחדיו לתערובת מופלאה.

נדליק את התנור לחום של 180 מעלות ונשים בתוכו תבנית ובה נייר אפייה. נעשה מן הבלילה כדורים בינונים בגודל שווה  ונסדר על התבנית במרווח זהה   נסגור את התנור ונאפה לרבע שעה. בזמן האפייה חשוב להסתכל בתנור ולבדוק שצידן החיצוני של העוגיות שחום אך מרכזם נשאר בהיר זוהי אינדיקציה טובה להיותן מוכנות, קריסיפיות וטעימות.

בתום נוציא את העוגיות מהתנור ונשאיר את המגש להתקרר לרבע שעה – 20 דקות.

*אין כמו מתכון עוגיות גרנולה טוב מלבד הריח הנפלא שמתפשט בבית, הטעם הוא נהדר וקוצר מחמאות.