מתכון חטיפי גרנולה

חטיפי  גרנולה ביתיים,  מהווים מעבר לנשנוש קליל, גם חטיף אנרגיה בריא ומזין. חטיף גרנולה ביתי עדיף מבחינת הרכבו התזונתי וטריותו מן החטיף התעשייתי בו חומרי הגלם

משולבים בחומרים משמרים, חומרי טעם וריח וחומרים כימים  אחרים המשאירים את החטיף לח ודביק לאורך זמן.  חטיפי גרנולה ביתיים  טובים  מחזיקים זמן קצר יותר

משום שהם אינם מכילים את חומר המשמר, אולם אכילתם בצורה הטרייה  עולה חשיבותה בהרבה. חטיפי גרנולה מכילים לרוב מרכיבים החיוניים ביותר לגוף,

אחד מהמרכיבים הדומיננטיים ביותר הוא שיבולת השועל.  שיבולת השועל ידועה בערכה התזונתי הגבוה ובכמות הסיבים החשובים הקיימים בה.  סיבים אלו פועלים למען תפקוד נכון יותר

של הגוף ומונעים מחלות לב וכלי דם. מרכיב נוסף שקיים לרוב ב חטיפי גרנולה הוא הקוקוס, הקוקוס בדומה לשיבולת השועל מכיל אף הוא כמות גבוהה מאוד של סיבים והוא נותן טעם מתקתק

מיוחד. מרכיבים  נוספים הקיימים  ב חטיפי גרנולה הם אגוזי המלך, והפיסטוקים. אגוזי המלך מוסיפים לפן הקראנצ’י של החטיפים ומבחינה תזונתית הם מחזקים את הלב ומאזנים את רמות

הסוכר בגוף. הפיסטוקים יעילים אף הם בהגנה מפני מחלות לב ומסייעים רבות לחיידקים הטובים שבמערכת העיכול.  חטיפי גרנולה רבים כוללים אף שקדים.

 השקדים בדומה לאגוזים מוסיפים לקראנצ’יות ומורידים את רמת הכולסטרול בדם.  מלבד השקדים ניתן למצוא ב חטיפי גרנולה  צימוקים ותמרים.

הצימוקים מוסיפים לחמצמצות הנעימה והתמרים מוסיפים למתיקותם.  ידוע כי לתמרים יתרון בריאותי בהעלאת מצב הרוח וטובים לאכילה אחר פעילות ספורטיבית.

חטיפי גרנולה רבים אף כוללים משמשים וחמוציות, המשמשים מוסיפים למרקמם הגושי של החטיפים ואילו החומציות  בדומה לצימוקים מעלות את תחושת החמיצות.

ולבסוף מרכיב טעים ואחרון הקיים ב חטיפי גרנולה הוא הדבש.  הדבש  יוצר את  המרקם הפנימי והגמיש של החטיפים, הוא נותן מתיקות ומוסיף כמובן הרבה בריאות.

להלן מתכון חטיף גרנולה נהדר שכולל את כל הדברים הנהדרים שעליהם דיברנו.

מתכון לחטיפי גרנולה נהדרים

400 גרם קוואקר

250 גרם  פירות יבשים קצוצים דק דק  – תמרים, צימוקים משמשים, חמוציות,

120 גרם שקדים קלוים

70 גרם פיסטוקים קלויים

60 גרם קוקוס

250 גרם דבש

35 גרם סוכר

10 גרם שמן

ניקח קערה קטנה ונקצוץ לתוכה את הפירות היבשים השקדים והפיסטוקים ונוסיף את הקוקוס.

לאחר מכן נדליק את התנור לחום בינוני של 150 מעלות ניקח תבנית ונפזר בתוכה את הקוואקר באופן שווה

נסגור התנור ונקלה למשך 35 דק’ במהלך הזמן נפתח את התנור  על מנת לערבב את הקוואקר שלא יישרף.

קוואקר מוכן מקבל צבע זהוב יפיפה  במקביל נכניס לסיר את השמן הדבש והסוכר ונביאם לרתיחה. לאחר שהסוכר נמס, נוסיף את הבלילה לקערת הפירות היבשים ונטחן את כל המרכיבים לכמה שניות.

לאחר שטחנו נוסיף את הקוואקר שקלינו לתערובת ונערבב היטב. ניקח את התערובת הרטובה ונשכיבה על נייר אפייה שמעליו נייר אפייה נוסף ובאמצעות מרדד נרדד את התערובת על מנת שתהיה בעובי זהה. נכניס את נייר האפייה

והתערובת למקרר ונחכה שעתיים. לאחר הזמן הרצוי נחתוך למלבנים זהים ונעטוף בניילון.

בתיאבון !

easy_ad_inject_1
\